Почина и съпругата на д-р Муса Вакльов от Белица - медицинската

...
Почина и съпругата на д-р Муса Вакльов от Белица - медицинската
Коментари Харесай

Почина и съпругата на д-р Муса Вакльов от Белица |

Почина и брачната половинка на доктор Муса Вакльов от Белица - здравната сестра Ава Вакльова, която също загуби борбата с COVID-19.

Тя е издъхнала в " Пирогов " тази заран. Преди нея коронавирусът лиши живота на брачна половинка й - общопрактикуващ доктор и на сина й - кардиолога доктор Емил Вакльов.

" Белица за трети път потъна в печал. Тази заран борбата с ковид изгуби и Ава Вакльова- брачна половинка и майка на умрелите двама медици от Краище. Ава не съумя да пребори подлия вирус макар напъните на медиците от Пирогов. Тя си отиде от този свят четири дни, откакто община Белица отдаде респект към паметта на уважаваните и обичаните й брачен партньор и наследник ", заяви уеб сайтът struma.bg.

Ава Вакльова е първата диагностицирана в фамилията и е била в най-тежко положение от тримата.

Ден преди да издъхне синът й, двамата бяха посетени от здравния министър Костадин Ангелов в интензивното ковид-отделение на незабавната болница. Медиците бяха интубирани още при постъпването си в лечебното заведение.  

Предполага се, че фамилията се е заразило от пациенти, които са работили в шивашки завод в Разлог. Практиката на доктор Муса Вакльов е била в с. Бабяк, община Белица и е обхващала пет села, а брачната половинка му е работила като сестра при него. Състоянието им внезапно се е влошило по време на фамилната отмора и след къс престой в благоевградска болница тримата са били превозени в " Пирогов ".

Въпреки напъните на лекарите, никой от тях не съумя да пребори инфекцията. Тримата медици издъхнаха един след различен в границите на 12 дни.

Поклон пред паметта им!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР